IMS Innovations logo

 


 

“VMARC®,
een revolutie
in reinigen.”

Laatste nieuws

 • Verantwoordelijkheid nemen

  Recent onderzoek heeft uitgewezen dat er jaarlijks in 30 onderzochte Europese landen ruim 91.000 mensen overlijden aan de gevolgen van infectieziekten die ze oplopen in ziekenhuizen. Daarnaast raken jaarlijks in dezelfde onderzochte landen ruim 2,6 miljoen mensen besmet met een infectie. Hierbij wordt aangegeven dat ongeveer een derde een gevolg is van slechte hygiëne en dus te voorkomen is.
  17 januari 2017
 • Osmosewater en robotarmen sleutels tot schoon ziekenhuisbed

  In het vakblad Mechatronica & Machinebouw is aandacht voor onze beddenwasser. Klik op bijgevoegde link en lees het volledige artikel. Of kijk op www.VMARC.nl voor verdere informatie.
  15 september 2016
 • 25.000 bedden gereinigd door de VMARC

  In juli van dit jaar is de mijlpaal van 25.000 gereinigde bedden bereikt bi jhet Erasmus MC in Rotterdam. De VMARC voldoet hiermee opnieuw aan de verwachtingen.
  12 september 2016

Volg ons op linkedin icon google icon you tube icon

handmatig vs machinaal reinigen van bedden

Het machinaal reinigen van ziekenhuisbedden heeft veel voordelen ten opzichte van handmatig reinigen. De VMARC reinigt aantoonbaar schoon, levert constante kwaliteit die te controleren en te valideren is. Machinaal reinigen van ziekenhuisbedden met de VMARC is reproduceerbaar en betrouwbaar.

Ook ten opzichte van bestaande methodes van machinaal reinigen biedt de VMARC voordelen. De VMARC is een duurzame volautomatische wasmachine. De robottechnologie zorgt voor een gericht reinigingsproces waardoor er bewust gebruik wordt gemaakt van osmosewater en energie. Het ontwerp is erop gericht om met minimale menselijke inspanning en inzet, objecten in en uit de machine te kunnen verplaatsten.

Voor een kostenberekening van machinaal reinigen t.o.v. handmatig reinigen kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Grondige reiniging van bed én matras

Door de geavanceerde robottechnologie reinigt en droogt de VMARC het bed aan alle zijden, onder en boven. Het matras wordt in de wascabine volautomatisch van het bed gelicht en rondom gereinigd en gedroogd. De aanwezigheid van zichtbaar vuil zoals bloed of etensresten, maar ook de aanwezigheid van niet zichtbaar vuil en micro-organismen wordt tot een minimum beperkt. Met behulp van ATP-metingen is de aanzienlijke reductie van vervuiling aangetoond. Dit onderzoek laat zien dat handmatige reiniging van een ziekenhuisbed een reductie oplevert van maximaal 65% van de aanwezige micro-organismen op het bed, terwijl machinale reiniging met de VMARC een reductie van 95% tot 98% realiseert.

Wilt u weten hoe schoon uw bed is? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een ATP- meting. We kunnen tevens een kostenvergelijking voor u maken ten opzichte van de huidige reinigingsmethode.

Schoon meten met ATP

Met ATP bedoelen we adenosinetrifosfaat. ATP is aanwezig in alle dierlijke, plantaardige en bacterie-, gist en schimmelcellen. Detectie van ATP geeft dan ook een indicatie van besmetting door één of meer van dergelijke bronnen.

De hoeveelheid licht die ontstaat in de aanwezigheid van ATP kan worden gemeten en is proportioneel aan de aanwezige hoeveelheid ATP. De hoeveelheid licht wordt uitgedrukt in Relative Light Units (RLU). Het aantal RLU is dus een indirecte maat voor de hoeveelheid aanwezig celmateriaal. Door het aantal RLU voor en na reiniging te meten met een ATP surface test kan worden vastgesteld wat de reductie in het aantal gemeten RLU is. Dit is een maat voor het effect van het reinigingsproces.

Neem voor een ATP–meting in uw instelling contact met ons op.

IMS Innovations bv   |   De Corantijn 4   |   1689 AP Zwaag   |   Nederland   |   T: +31 (0)229 50 17 80   |   F: +31 (0)229 50 19 01   |   info@imsinnovations.nl