IMS Innovations logo

 


 

“VMARC®,
een revolutie
in reinigen.”

Laatste nieuws

 • Verantwoordelijkheid nemen

  Recent onderzoek heeft uitgewezen dat er jaarlijks in 30 onderzochte Europese landen ruim 91.000 mensen overlijden aan de gevolgen van infectieziekten die ze oplopen in ziekenhuizen. Daarnaast raken jaarlijks in dezelfde onderzochte landen ruim 2,6 miljoen mensen besmet met een infectie. Hierbij wordt aangegeven dat ongeveer een derde een gevolg is van slechte hygiëne en dus te voorkomen is.
  17 januari 2017
 • Osmosewater en robotarmen sleutels tot schoon ziekenhuisbed

  In het vakblad Mechatronica & Machinebouw is aandacht voor onze beddenwasser. Klik op bijgevoegde link en lees het volledige artikel. Of kijk op www.VMARC.nl voor verdere informatie.
  15 september 2016
 • 25.000 bedden gereinigd door de VMARC

  In juli van dit jaar is de mijlpaal van 25.000 gereinigde bedden bereikt bi jhet Erasmus MC in Rotterdam. De VMARC voldoet hiermee opnieuw aan de verwachtingen.
  12 september 2016

Volg ons op linkedin icon google icon you tube icon

Het reinigen van ziekenhuisbedden met de VMARC kent voordelen op verschillende gebieden. Reinigen met de VMARC levert een bijdrage aan het verhogen van de patiëntveiligheid en realiseert daarnaast een reductie van tijd en kosten. De inzet van de VMARC kent voordelen die de kwaliteit en kwantiteit van het reinigingsproces optimaal houden.  

 

Patiëntveiligheid / Infectiepreventie

De VMARC kan ingesteld worden op verschillende wasprogramma’s, afgestemd op uw wensen. De mogelijkheden zijn divers. Door te variëren met tijd, druk en temperatuur reinigt de VMARC schoner dan bestaande handmatige en machinale methodes. Het ontstaan van zorginfecties met bijvoorbeeld het bed of matras als besmettingsbron wordt met de inzet van de VMARC tot een minimum beperkt.

Reinigen met een robots

Het gebruik van robots in de wascabine zorgt ervoor dat er gericht wordt gereinigd. De robots kennen een hoge mate van precisie, reinigen snel en zonder onderbreking.
Reinigen met robots kent de volgende voordelen:
-    Reinigt gericht per object door zeer wendbare robotarmen met daarvoor speciaal ontwikkelde tools
-    Zuinig met osmose water en energie
-    Grote capaciteit door snelheid en continuïteit
-    Werkt zonder gevaar met hoge temperaturen en druk
-    Reinigt zonder problemen moeilijk bereikbare plekken

Kostenbewust: Tijd is geld

De duur en het niveau van iedere reinigingsbeurt kan vooraf geprogrammeerd worden zodat de kosten van het reinigen van elk object berekend kan worden. Daarbij verbruikt de VMARC weinig energie en kent een korte doorlooptijd. Voor het reinigen van ziekenuisbedden geldt dat iedere 6 minuten een schoon en droog bed inclusief matras geleverd kan worden. De VMARC is door het ergonomisch verantwoorde ontwerp te bedienen door slechts één operator. Nadat het bed met matras de gelijkvloerse invoercabine is ingereden volgt de rest van het proces volautomatisch. Na 6 minuten kan de operator de gereinigde en gedroogde objecten uit het uitvoerstation nemen. 

Grondige reiniging van bed én matras

Door de geavanceerde robottechnologie reinigt en droogt de VMARC het bed aan alle zijden, onder en boven. Het matras wordt in de wascabine volautomatisch van het bed gelicht en rondom gereinigt en gedroogd. De aanwezigheid van zichtbaar vuil zoals bloed of etensresten, maar ook de aanwezigheid van niet zichtbaar vuil en micro-organismen worden moeiteloos verwijderd. Met behulp van ATP-metingen is de aanzienlijke reductie van vervuiling aangetoond. Dit onderzoek laat zien dat handmatig reinigen maximaal 65% van de aanwezige micro-organismen verwijdert. Machinaal reinigen met de VMARC verwijdert 95 tot 98% van de aanwezige micro-organismen.

Wilt u weten hoe schoon uw bed is? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een ATP–meting. We kunnen tevens een kostenvergelijking voor u maken ten opzichte van de huidige reinigingsmethode.

De groene optie

Reinigen met de VMARC betekent een lage belasting voor het milieu door efficiënt gebruik te maken van osmose water en energie. Door te reinigen met osmose water is het gebruik van chemicaliën niet nodig. De CO2-uitstoot is gering.

Neem voor een vergelijkende berekening contact met ons op.

IMS Innovations bv   |   De Corantijn 4   |   1689 AP Zwaag   |   Nederland   |   T: +31 (0)229 50 17 80   |   F: +31 (0)229 50 19 01   |   info@imsinnovations.nl